Support Us

Loading Events

Day Therapy Unit Weekly Quiz (Week 14 – 7th July) – Questions

July 7 @ 8:00 am - September 15 @ 5:00 pm

Week 14 answers

 

  1. B
  2. B
  3. C
  4. C
  5. A
  6. B
  7. A
  8. C
  9. C
  10. B
  11. C
  12. B
  13. A
  14. A
  15. B
  16. A
  17. C

18.B

19.A

20.A

Hello Quizzers another week another brain teaser.  2 weeks ago I mentioned Robert Robinson and I came across another show that he hosted on Radio 4 namely Brain of Britain.  Although he was the main host , a name I remember from the past was Franklin Engleman ( who also hosted Down your Way).  I am sure that there was a Dr Archie Campbell from Paisley who got to the finals of Brain of Britain but did you know that in 1965 the UK champ was none other than Bob Crampsey……..every day is a school day!

 

Q1. In which year was the Battle of Hastings? A. 1616. B. 1066. C. 1465
Q2. Who invented the World Wide Web? A. Donald Trump. B. Tim Berners-Lee. C. Steve Jobs.
Q3. The Amazon rainforest is mainly in which S.American country? A. Chile. B. Peru C. Brazil Q4. What is the best selling album of all time? A. One Direction greatest Hits. B. Help by the Beatles. C. Thriller by Michael Jackson.
Q5. Where was Meghan Markle Born? A. Los Angeles. B. Mexico City C. Toronto
Q6. Who painted the ceiling of the Cistine Chapel? A. Da Vinci. B. Michael Angelo C. Titian
Q7. How many sides does a dodecahedron have? A. 12. B. 16. C. 20
Q8. In which Industry does Huawei work? A. Finance. B. Pharmaceutical C. Telecom
Q9. Under which US President did Hilary Clinton serve under ? A. Bill Clinton. B. George Bush Jnr. C. Barack Obama
Q10. In Romeo and Juliet, which family did Juliet belong to? A. The Montagues. B. The Capulets. C. The Lombardi’s
Q11. Who plays Rita in Corrie ? A. Lynda Thorsen. B. Kim Marsh. C.Barabara Knox
Q12. What does the GDPR legislation protect? A. Endangered species. B. Personal data. C. Consumer rights
Q13. In which continent would you find the Himalaya’s? A. Asia. B. Africa. C. South America
Q14. How many centimetres in an inch? A. 2.54. B. 2.45. C. 2.25
Q15. In Scrabble what is the letter J worth? A. 4. B. 8. C. 10
Q16. Which planet is closest to the Sun? A. Mercury. B. Venus. C. Uranus
Q17. Who is the maths genius on Countdown? A. Katie Price. B. Tracy Emin. C. Rachel Riley
Q18. In what city would you be in if you arrived at Temple Meads station? A. Carlisle B. Bristol C. Manchester
Q19. Who was the first British cyclist to win The Tour de France ? A. Bradley Wiggins. B. Sir Chris Hoy. C. Mark Cavendish Q20. Is the book of Leviticus in: A. The Old Testament. B. The New Testament C. None

 

 

 

 

 

 

Details

Start:
July 7 @ 8:00 am
End:
September 15 @ 5:00 pm