News from ACCORD

Day Therapy Unit Quiz – Week 24 Q&As

Questions

  1. In what year was the Battle of Trafalgar?   A. 1769   B. 1805   C. 1694
  2. Who is the patron saint of Artists and Doctors?  A. Luke  B. Mark.  C. John
  3. Who wrote the play Privat Lives?  A. Noel Coward   B. Noel Gordon  C. Keats
  4. Which Group only had 1 No 1 hit in the 60’s with I’m into something Good?   A. Freddie/Dreamers    B. The hollies    C. Herman’s Hermits
  5. Dendrology is the study of what?   A. Frogs    B. Butterflies   C. Trees
  6. The Titanic was launched in which city?   A. Dublin    B. Belfast.  C. Plymouth
  7. Who is Doria Ragland’s famous daughter?  A. Megan Markle.  B. Marilyn Munro  C. Joan Collins
  8. Which is the largest planet in our Solar System?  A. Jupiter  B. Mars   C. Earth
  9. Who is the current host of Supermarket Sweep?   A. Michael Barrymore   B. Rylan     C. Stephen Mulhearn
  10. Tofu comes from which bean?    A. Coffee   B. Haricot  C. Soya
  11. Aylesbury and Milton Keynes are in which English county?   A. Warwick   B. Northumberland    C. Buckinghamshire
  12. What is a Wessex saddleback?    A. Pig    B. Horse   C. Duck
  13. Ingvar Kamprad founded which retail chain?   A. Ikea    B. Lidl   C. Aldi
  14. What is a passepied?    A. Bird    B. Cake   C. Dance
  15. Who played the Barrel organ in the Magic Roundabout?   A. Mr Pastry   b. Mr

Tasty.  C. Mr Rusty

  1. Where did the card game Canasta originate?   A. Spain   B. USA   C. Uruguay
  2. A covey is a group of what?    A. Partridges     B. Herons    C. Doves
  3. What are Garr/Blenny/Coley and Bombay Duck?     A. Chicken dishes   B. Fish dishes   C. Desserts
  4. Where is Fibrin found in your body?   A. Veins    B. Fluids    C. Blood
  5. Which language do the words Tulip and caviar come from?   A. Turkish   B. Finnish   C. Dutch

Answers

  1. B
  2. A
  3. A
  4. C
  5. C
  6. B
  7. A
  8. A
  9. B
  10. C
  11. C
  12. A
  13. A
  14. C
  15. C
  16. C
  17. A
  18. B
  19. C
  20. A