News from ACCORD

Day Therapy Unit Quiz – Week 23 Q&As

Questions

  1. Which product boasts: ‘it does exactly what it says on the tin’?   a. Heinz baked Beans  b. Dulux paint   c. Ronseal
  2. Who played the character of Jessie James in the 1939 western?   a. John Wayne  b. Tyrone Powers   c. Gary Cooper
  3. In taxation was does the V stand for in VAT?    a.  Vehicle     b. Vanity     c. Value
  4. What sort of bird is a Yaffle?    a. Woodpecker      b. Pigeon     c. Blackbird
  5. Which Israeli Prime Minister was assassinated in Nov 1995?  A. Begin     b. Gael    c. Rabin
  6. How do we better know the singer Clive Powell?   a. Georgie Fame    b. Alan Price    c. Cozey Powell
  7. What does the I stand for in IT?       a. Insight    b. Intelligence    c. Information
  8. Which Lord disappeared after his Nanny was murdered?    a. Lorgan    b. Lucan     c. Lovell
  9. What is French for the number 10?      a. Neuf    b. Dix    c. Funf
  10. What is usually kept in a Band Box?    a. Musical instruments   b. Rubber bands    c. Hats
  11. What sort of drink is Moet and Chandon?    a. Wine     b. Champagne    c. Whisky
  12. What is the colour of the M on the McDonalds brand?     a. Yellow   b. Red   c. Black
  13. Who is the older?      a. Prince Andrew    b. Prince Edward   c. Princess Anne
  14. In which country is Hudson bay?    a. New Zealand   b. Canada    c. Australia
  15. Which country lies east to the border of Chile?   a. Mexico    b. Argentina   c. Bolivia
  16. What has a kick-tail and 4 wheels?     a .Skateboard    b. Golf buggy    c. Electric car
  17. Cary Grant was born in?     a. Chicago    b. Budapest   c. Bristol
  18. Mycology is the study of what?     a. Family Trees     b. Fungi     c. Precious gems
  19. In the phonetic alphabet what does V stand for?    a. Violet    b. Victoria   c. Victor
  20. Who released the biggest selling Album of the 1970’s in the UK?   a. Simon/Garfunkel   b. David Essex   c. ELO

Answers

1.c

2.b

3.c

4.a

5.c

6.a

7.c

8.b

9.b

10.c

11.b

12.a

13.c

14.b

15.b

16.a

17.c

18.b

19.c

20.a