News from ACCORD

Day Therapy Unit Quiz Week 17 – Tuesday 28th July Q&As

Hello Quizzers and here we go for another week of brain teasers.

In the current lockdown with Covid restrictions, not too many new Tv shows and plenty of repeats (more of this in future preambles.  However this week was thinking about some TV imports from the USA in the 1950’s and 1960’s.  The earliest show I can remember isThe Cisco Kid and his side kick Pancho ( I remember my dad took me up to Glasgow when the very man Pancho made a visit in the late 1950’s).  Of course the biggie’s were Champion the Wonder Horse and The Lone Ranger with his side kick Tonto.  Some of you may also recall Roy Rodgers coming to Glasgow and that famous picture of Trigger walking up the stairs to his ‘room’ in the Central Hotel….did you know that he was whisked right away after the shot to Pollock Park to sleep with the Police Horses.  Oh and nearly forgot another classic Casey Jones.   More memories next week.   To this weeks challenge:

  1. What was the name of the Rag Doll in Play School (through the square window)?  A. Dolly.  B. Jemima C. Emily
  2. Which English Football club received a 2 year ban for breaching UEFA rules and has just had it overturned?  A. Man City   B.Man Utd.  C. Arsenal
  3. Which electric car company has been valued at over 100 billion pounds?   A. Ford  B.Nissan   C. Tessla
  4. What was the name of the Robot in the TV series produced by and starring Mickey Dolenz of the Monkees?   A. Dusty Bin   B. Metal Mickey   C. Robbie the Robot
  5. What is the loudest bird in UK waterways?    A. Heron    B. Swan    C. Mallard Duck
  6. What is a collective name for Goldfinches?    A. Charm    B. Swoop   C. Flinch
  7. In which country is Kawasaki?     A. China    B. Thailand    C. Japan
  8. What is the Capital of Brazil?    A. Rio de Janeiro    B. Brasilia   C. Sao Paulo
  9. Moti Mabuse is a judge on which TV show?    A. Big Brother    B. X Factor    C. Strictly Come Dancing
  10. In which year did the General Strike take place in the UK?   A. 1926    B. 1929   C. 1946
  11. Who played Norah Batty in Last of the Summer Wine?   A. Thora Hird   B. Kathy Staff   C. Irene Handl
  12. Poly Styrene was the lead singer for which Group?   A. No Limits   B. Bangles   C. X Ray Spex
  13. Curio is a character in which Shakespeare play?   A. Hamlet.  B. Much ado about Nothing  C. 12th Night
  14. Which actress born in 1916 had her legs insured for 1 million dollars?   A. Marilyn Munro   B. Betty Grable   C. Ginger Rodgers
  15. Who played the headmistress in the Belles of St Trinians shown in 1954?    A. Joyce Grenfell     B. Margaret Rutherford.   C. Alistair Sim.  
  16. In what river would you find The Victoria Falls?    A. Zambesi    B. Nile    C. Congo
  17. In what county would you find ‘the garden of England’?   a. Dorset    b. Suffolk    c. Kent
  18. Who is the current host of Catchphrase?   A. Bradley Walsh   B. Paddy McGuiness   C. Stephen Mulhearn
  19. What birthday has Princess Anne just celebrated?  A. 70th    B. 72nd   C. 75th
  20. What sport is referred to as the Sport Of Kings?    A. Boxing   B.  Falconry   C. Horse racing

Answers

  1. B
  2. A
  3. C
  4. B
  5. B
  6. A
  7. C
  8. B
  9. C
  10. A
  11. B
  12. C
  13. C
  14. B
  15. C
  16. A
  17. C
  18. C
  19. A
  20. A