News from ACCORD

Day Therapy Unit Quiz Q&As

Questions

  1. The Schilling was the pre Euro currency of what country?  A. Poland  B. Belarus  C. Austria
  2. Who played Mary ‘doll’ in Rab C?   A. Ellen Nesbett   B. Elaine B Roberts.  C. Elaine C Smith.
  3. Which island nation in the Indian Ocean has the capital Victoria?   A. Madagascar    B. Seychelles    C. Maldives
  4. Which Non metallic chemical element is represented by the letter S?   A. Sulfur     B. Selenium    C. Silicon
  5. In which country is the Antonine wall built by The Romans?   A. Scotland    B. England    C. Wales
  6. Which duo had a No1 hit in 1992 with “Stay”?    A. Simon and Garfunkel   B. Shakespears Sister   C. Peters and Lee.
  7. Who is the host of the ITV gameshow The Cube?   A. Stephen Mulhearn   B. Paddy McGuiness   C. Philip Schofield
  8. In golf what term is used for 1 under par?   A. Albatross    B. Eagle   C. Birdie
  9. Trenton is the state capital of which US state?    A. New Jersey   B. New Hampshire    C. Idaho
  10. Robben island was a prison near which city?    A. New York   B. San Francisco    C. Cape Town
  11. Where in the UK is The Isle of Dogs?    A. Southampton    B. London   C. Newcastle
  12. On the Chinese calendar, what is the only Bird?   A. Canary    B. Pheasant   C. Cockerel
  13. Which profession did George Washington first start out in ?   A. Surveyor   B. Lawyer   C. Singer
  14. Which country has the highest density of sheep in the world?  A. NZ   B. Wales  C. Argentina
  15. Who was the Greek goddess of the rainbow?  A. Maskouri    B. Daisy   C. Iris
  16. Jack Straw held which of the following cabinet posts in the Labour government?   A. Chancellor of the Exchequer    B. Home Sec’y   C. Minister of Transport
  17. Who was the current Queens FIRST PM?   A. Lloyd George    B. Churchill  C. Asquith
  18. What kind of plant is a Maidenhair?   A. Fern    B. Ivy    C. Pansy
  19. What is Prince Williams second name?     A. Louis    B. Charles   C. Arthur
  20. In which ocean is Greenland situated?   A. Antarctica  B. Artic   C. Atlantic

Answers

  1. C
  2. C
  3. B
  4. A
  5. A
  6. B
  7. C
  8. C
  9. A
  10. C
  11. B
  12. C
  13. A
  14. B
  15. C
  16. B
  17. B
  18. A
  19. C
  20. B