News from ACCORD

Day Therapy Unit Quiz Q&As Tuesday 24th November

Questions

  1. What is the currency of Kenya?    A. Pound     B. Shilling    C. Dollar
  2. What were the targets of the Wallis bouncing bombs?   A. Factories    B.  Harbours   C. Dams
  3. Who wrote The Old Curiosity Shop?   A. Orwell    B. Keats   C. Dickens
  4. Which OZ Group had a hit with Down Under in 1983?   A. Men at Work   B. Inxs   C. Truly Madly Deeply
  5. In which year was the First walk in space?  A. 1960    B. 1965   C. 1969
  6. Who founded Singapore in 1819?    A. Columbus     B. Cook     C. Raffles
  7. What is the common name for animals in the family Felidae?     A. Cats     B. Dogs     C. Elephants
  8. In which US state is Princeton Univ?    A. New Jersey    B. Kentucky   C. California
  9. What type of animal is a KOB?     A. Fish     B. Antelope   C.  Bear
  10. Who wrote the novel Robinson Crusoe?   A. R L Stevenson     B. Daniel Defoe   C. J R R Tolkien
  11. Which countries compete for the Ashes in cricket?   A. UK/Australia    B. S Africa/Wales    C. Australia/New Zealand
  12. What country is the Internet domain .SE for?    A. Senegal    B. Serbia   C. Sweden
  13. The Tennessee Three were the backing singers of which country star?   A. Johnny Cash    B. John Denver   C. Dolly Parton
  14. Who is the host of the ITV quiz: 5 Gold Rings?   A. Stephen Mulhearn   B. Bradley Walsh   C. Phil Schofield
  15. The dish Eggs Florentine contains what vegetable?   A. Spinach     B. Parsley     C. Cabbage
  16. What is a Saxifrage?    A.  Person from Norway     B. Small rock plant     C. Salt mine
  17. President Marcos was ousted as leader of what country?   A. Argentina    B. Mexico    C. Philippines
  18. What is the main spoken language in Mexico?    A. English    B. Spanish    C.  Portuguese
  19. Calcutta stands on what river?    A. Ganges     B. Nile      C. Brahmaputra
  20. Who was Obama’s Vice President?     A. Joe Biden    B. Hilary Clinton    C. Sarah Palin

Answers

  1. B
  2. C
  3. C
  4. A
  5. B
  6. C
  7. A
  8. A
  9. B
  10. B
  11. A
  12. C
  13. A
  14. C
  15. A
  16. B
  17. C
  18. B
  19. A
  20. A