News from ACCORD

Day Therapy Unit Quiz Q&As Tuesday 2 March

Questions

  1. What is the capital of Canada?    A. Toronto   B. Ottawa   C. Montreal
  2. The currency of Japan?     A. Yin     B. Yen    C. Yawn
  3. What sort of creature is an Oriole?    A. Bird     B. Fish   C. Snake
  4. The fruit that comes from the plant Ananas comosus?     A. Pear   B. Banana   C. Pineapple
  5. The name of the process shaping clay on a potters wheel?   A.  Slinging   B.   Chucking    C. Throwing
  6. A Dolly Varden is what type of clothing?   A. Hat     B. Scarf    C.  Glove
  7. If a French person says “Je Mange” what are they doing?   A. Sleeping   B. Crying  C. Eating
  8. How many miles from Earth to Mars?    A.  89 million      B. 293 million    C. 856 million
  9. The Italian word that ,means lively/fast?    A. Andante      B. Allegro      C. Adagio
  10. A Fat Rascal is a type of what?    A. Animal      B. Bicycle    C. Cake
  11. Which of the Beatles is barefoot on the Album cover Abbey Road.   A. McCartney   B. Lennon   C. Starr
  12. The skin condition pruritus means what?     A. Blisters     B.   Bruising    C. Itching
  13. Frys/Cadbury/Rowntree and Terrys founders were all what Religion?  A. Methodists  B. Roman Catholic  C. Quakers
  14. A Foggy Bummer is what in Scottish dialect?     A.  Slug    B. Bumblebee    C. Woodlouse
  15. In Greek mythology, who is the God of the Sun?   A. Neptune    B.  Apollo     C. Mars
  16. The first leader of the Lib Dems?    A. Paddy Ashdown      B. Jeremy Thorpe    C. David Steel
  17. On a Monopoly board the colour of Old Kent Road?    A. Brown   B. Light Blue   C. Green
  18. Brittany is part of which country?    A. Belgium     B. Holland    C. France
  19. Bovine relates to what type of animals?     A.  Cows    B. Sheep    C. Bears
  20. What colour is a Peridot stone?    A. Green   B. Red    C. Yellow

Answers

  1. B
  2. B
  3. A
  4. C
  5. C
  6. A
  7. C
  8. B
  9. B
  10. C
  11. A
  12. C
  13. C
  14. B
  15. B
  16. C
  17. A
  18. C
  19. A
  20. A