News from ACCORD

Day Therapy Unit Quiz Q&As Tuesday 16th February

Questions

  1. Before the Euro, the PUNT was the currency where?   A. Denmark    B. Hungary    C. Ireland
  2. Who was the lead singer of Thin Lizzy?     A. Phil Lynott   B. Johnny Rotten   C.  Kevin Rowland
  3. What type of creature is a Fritillary?     A.  Bird      B.  Butterfly     C. Bear
  4. What are a group of Hippos called?    A. Bloat   B. Corral    C. Gathering
  5. What kind of animals feature in Watership Down?    A. Stoats     B.  Kingfishers    C. Rabbits
  6. Jurgen Klopp is the manager of which English football team?   A. Liverpool    B. Arsenal   C. Man City
  7. Whose ship was HMS Beagle?    A. Charles Darwin    B. Marco Polo     C. Magellan
  8. Who created Biggles?   A. H E Bates      B. Capt W E Johns    C. Douglas Bader
  9. Dr Hook sang about whose mother?   A. Linda    B. Jessie   C. Sylvia’s
  10. What colour is Quartz citrine?     A. Red    B. Yellow   C. Orange
  11. What is the dog in a punch and judy show called?    A. Bonzo     B. Toby    C. Nasher
  12. Bill Gates founded what IT company?    A. Dell    B. Apple   C. Microsoft
  13. What is the square root of 16?     A. 4     B. 8     C. 2
  14. Who takes the Hippocratic Oath?   A. Doctors     B. Lawyers   C. Accountants
  15. What is the most abundant gas in the atmosphere?    A. Nitrogen     B. Oxygen    C. Helium
  16. Which Ocean lies to the north of Russia?    A. Antarctic   B. Artic   C. Pacific
  17. In the initials FIFA, what does the first F stand for?    A.  Football    B. Formation    C. Federation
  18. How many years celebrated by a Platinum wedding anniversary?    A.   50    B. 60    C. 70
  19. Which great American comic was born in Eltham (London)?   A. Bob Hope   B. Jerry Lewis    C. Mel Brooks
  20. What part of the body produces Insulin?    A. Liver    B. Pancreas    C. Lungs

Answers

  1. C
  2. A
  3. B
  4. A
  5. C
  6. A
  7. A
  8. B
  9. C
  10. B
  11. B
  12. C
  13. A
  14. A
  15. A
  16. B
  17. C
  18. C
  19. A
  20. B