News from ACCORD

Day Therapy Unit Quiz Q&As Tuesday 13 October

Questions

  1. What is the capital city of Afghanistan?   A. Zabul   B. Kabul   C. Kunduz
  2. What sort of creature is a Clydesdale?   A. Dog    B. Rabbit  C. Horse
  3. In which religion is ‘Nirvana’ an attainment of serenity?  A. Islam   B. Buddhism   C. Hinduism
  4. In mathematics what does RMS stand for?  A. Root-mean-Square   B. Root-maths-system    C. Random-memory-system
  5. In which city do Aston Villa play football?   A. Leeds   B. Manchester. C Birmingham
  6. Romano and Desiree are types of what?   A. Ivy   B. Potato   C. Pears
  7. What make of car was Herbie?    A. Ford   B. Volkswagen   C. Vauxhall
  8. How do we better know The axolotl?    A. Salamander   B. Duck Billed Platypus   C. Tasmanian Devil
  9. How many zeros in a million, written in digits?    A. 6   B. 7   C. 8
  10. How many pints were in a Quarter?     A. 2     B. 4    C. 6
  11. Which animals were painted by George Stubbs?    A. Lions    B.  Dogs   C. Horses
  12. Who was the only Beatle to play the guitar left handed?   A. George  B. Paul   C. John
  13. The motorway between B’ham and Lancaster?  A. M6   B. M4  C. M1
  14. In which country is the Jasper National Park?   A. USA    B. Spain   C. Canada
  15. The least valuable piece on a chessboard?   A. Rook   B. Pawn   C. Knight
  16. The name of the ‘boy’ in The Jungle Book?   A. David   B. Raja  C. Mowgli
  17. Where was the singer Roy Orbison born?   A. USA   B. UK   C. Canada
  18. What colour is Piccalilli?    A. Brown   B. Red   C. Yellow
  19. In which cities would you find Cleopatra’s Needles?   A. Paris/Cairo   B. London/New York   C. London/Paris
  20. On a Monopoly Board was colour is Trafalgar Sq?  A. Yellow   B. Light Blue C. Red

Answers

  1. B
  2. C
  3. B
  4. A
  5. C
  6. C
  7. B
  8. A
  9. A
  10. A
  11. C
  12. B
  13. A
  14. C
  15. B
  16. C
  17. A
  18. C
  19. B
  20. C