News from ACCORD

Day Therapy Unit Q&As Tuesday 20th October

Questions

  1. Who played The Fonz in Happy Days?    A. Henry Winkler  B. Ron Howard. C. Tom Bosley
  2. Which US duo asked us to “Walk Right Back” in 1961?  A. Simon and Garfunkel   B. The Everly Bros   C. The Smothers Brothers
  3. What does Hitler’s Mein Kampf mean?   A. My Dream   B. My Struggle  C. My Home
  4. Which architect built the  St Pauls Cathedral? A. Norman Foster   B. Christopher Wren   C. Frank Lloyd Wright
  5. A bloody Mary contains which alcoholic liquid?    A. Gin    B. Whisky  C. Vodka
  6. What is the US equivalent description of  our Mobile Phone?   A. Cell phone   B. Tablet   C. Walkie talkie
  7. Boris Johnson was born where?   A. Singapore   B. London  C. New York
  8. Who was Barak Obama’s VP?   A. Joe Biden    B. Hilary Clinton   C. Madeline Albright
  9. Which country produces Rioja wine?   A. USA (Nappa Valley).  B. Portugal   C. Spain
  10. Santorini is an Island off which country’s coast?  A. Italy    B. Greece   C. Turkey
  11. If you dip litmus paper in acid, what colour does it turn?   A. Blue  B. Green  C Red
  12. South Beach (party capital of the Southern USA) can be found in which state?  A. California    B. Florida    C. New Mexico
  13. Which river rises in The Black Forest?  A. Danube   B. Rhone  C. Rhine
  14. Which English city has a Goose Fair?   A. Leeds  B. Bath   C. Nottingham
  15. A Muscovy is a type of which bird?    A. Duck  B. Chicken   C. Pigeon
  16. Cork is sourced mainly from which tree?   A. Oak   B. Pine   C. Chesnut
  17. The Kings of Alba reigned in which country?   A. Albania   B. Scotland  C. Spain (Alhambra).
  18. Which sport is Clare Francis famed for?   A. Horse racing   B. Swimming   C. Sailing
  19. What is the second largest city in the UK (city+metro area)?  A. Glasgow   B. Bristol   C. Liverpool
  20. Achulophobia is the fear of what?   A. Darkness   B. Pain    C. Water

Answers

  1. A
  2. B
  3. B
  4. B
  5. C
  6. A
  7. C
  8. A
  9. C
  10. B
  11. C
  12. B
  13. A
  14. C
  15. A
  16. A
  17. B
  18. C
  19. C
  20. A